PARK29 / EN GJEMT PERLE I HJERTET AV OSLO

Nyt et måltid i en av Oslos eldste villaer

Park29 ligger delvis gjemt bak hvite gjerder i Oslos eldste trevilla. Her kan du nyte en utendørsmiddag i den lune atmosfæren i hagen – eller kanskje en bedre middag i et eget chambre-separèe?


TEKST / FOTO: PARK29

UNIK HISTORIE
Husets og hagens atmosfære rammer inn besøket hos et sted med unik historie. – Villaen og de nærliggende nabovillaene, blant annet der Camilla Collett bodde, ble bygget for å sikre passende nabolags­omgivelser for slottet, forteller Andreas Nork, daglig leder for Park 29, entusiastisk.

– Huset ble reist i 1847, og er Oslos eldste trevilla, bygget i tidlig sveitserstil. I starten samlet komponist-leieboer Halfdan Kjerulfjevnlig kunstnereliten i Christiania i villaentil sine salonger, og døpte stedet “Romancefabriken”, fortsetter han. Villaens historiebok forteller om besøk av prominente gjesterhos Kjerulf: Wergeland, Bjørnson, Tidemann og Gude. 

Nork forteller at gjestene ofte er nysgjerrigepå husets historie. – Atmosfæren sitter i veggene, og når du sitter på uteserveringen i hagen nyter du stemningen av å være litt atskiltfra byens puls, sier Nork. Han legger til at for restauranten er atmosfæren viktigst, for matennytes ikke hvis ikke stemningen rundt er god: – Vi er heldige der, restauranten er som en oase i Oslo sentrum.

LIDENSKAP FOR VIN – OG MAT
Sult AS gikk inn i restaurantdriften hos Park 29 da selskapet ønsket et året-rundt-sted med lidenskapelig fokus på vin. Restauranten rommer en vinkjeller med omtrent 400 ulike titler, i hovedsak fra Frankrike, Italia og Tyskland, men også fra den “nye” vinverdenen; Sør-Afrika, Øst-Europa og amerikanske viner. 

– Det er vanskelig å være kortreist på vin, men vi har derfor økt fokus på at vinen skal være naturlig og økologisk, altså bli dyrket mest mulig naturlig på vinmarkene, sier Nork.

På kjøkkenet er menyen inspirert av italiensk og fransk mat, så vel som norsk. Her er råvarene norske, og kjøkkenet klassisk: – Vi serverer reinsdyr på vinteren, skrei når den er i sesong, og kjøtt, fisk og grønnsaker er mest mulig kortreiste.  

SENKEDE SKULDRE
 Det kan ofte være litt vanskelig å slappe av når du kommer inn i et ærverdig hus. Men hos oss kan du komme kun for et glass vin i hagen etter jobb, en enkel lunsj, eller en lengre middag hvis du ønsker, sier Nork. 

Restauranten er kjent for sine 6 ulike chambre som passer for lunsjer og middager fra 6-70 personer. Hvert chambre er adskilt fra resten av restauranten og har sin unike historie og identitet. Her har man også mulighet til å holde taler, fremvisninger, eller små musikalske innslag og nyte 3-7 retters menyer akkompagnert med en utsøkt vinpakke. 

Hele restauranten kan også leies, og har da plass til rundt 150 gjester. Restauranten tilbyr både á la carte og satte menyer, i tillegg til den rikholdige vinkjelleren. 

– Vi holder selskaper, konfirmasjoner, dåp, business-lunsjer, gode-venners-middager og annet, sier Nork, og legger til: – Men vi er også nabolagsrestauranten, et sted du kan gå inn for å senke skuldrene og nyte et glass champagne på en sommerdag.