LEXUS 

Miljø, design & omotenashi

Teknologi gjør at vi ikke lenger trenger å velge mellom luksus og miljø. Lexus satser på eksklusive hybridbilder med mindre utslipp og selvfølgelig omotenashi - gjestfrihet, omtanke og respekt!


TEKST & FOTO: LEXUS

EN RENERE FREMTID
Utslipp fra diesel- og bensin­biler har vist seg å ha ødeleggende virkning på miljøet, både globalt og lokalt. Fra å takle klima­endringer til å forbedre luft­kvaliteten i byene våre, ønsker Lexus å være en smart og nyskapende pådriver for redusert miljøpåvirkning.

Enten det gjelder utvikling av miljøvennlig teknologi, reduksjon av utslipp fra produksjonen eller bedre resirkulering på kontoret, har selskapet innført en 360- graders tilnærming for å skape en mer bærekraftig fremtid. Lexus- hybrider har som mål å hjelpe bilførere til å redusere sine utslipp, være ansvarlige og miljøbevisste. Faktisk reduserer deres hybridsystemer skadelige gassutslipp til en tidel av dieselstandarden Euro 6. Vi ønsker å hjelpe kundene våre med å ta vare på miljøet uten å gå glipp av ytelser, kvalitet, håndverk og design, sier Knut-Erik Jahnsen, General Manager – Lexus Norge.

HYBRIDTEKNOLOGI
Lexus sine selvladende hybrider kombinerer sømløst bensineffekt og elektrisk kraft. En Lexus selvladende hybridbil lades mens du kjører. Ingen ladeproblematikk, ingen diesel, ingen kompromisser. Enten den er en kompakt kombi­kupé, en SUV, en sedan eller en sprek sportskupé – modell­utvalget av selvladende hybrider tilpasser seg dine behov og din livsstil. Med uovertruffen ekspertise, og med over 1,3 mil­lioner solgte biler over hele verden, tar Lexus den hybride luksusen solid inn i nåtiden.

Allerede i 2004 var selskapet den første luksusbilprodusenten i verden som tilbød hybrid­teknologi kombinert med ren luksus. I dag gjør denne erfaringen at man kan tilby en av verdens mest effektive hybrid­opplevelser. Vår innovasjons­glede er grun­nen til at vi har et større utvalg av hybridbiler enn noen annen luksusbil­produsent, forteller produkt­sjef Rune Brath.

"Omotenashi er japansk og betyr gjestfrihet,omtanke og respekt for andre”

LEXUS MULTI STAGE HYBRID
Vi tar hybridytelsene til et nytt nivå gjennom vårt unike selv­­ladende Multi Stage Hybrid­­system. Hurtigere girskift, presisjons­­­kontroll, responsiv kjøring og de spennende ytelsene til en 10-trinns girkasse er inkludert som standard.

Dette har vist seg å være effektivt og responsivt. Kombinert med utsøkt luksus, ypperlig effektivitet og redusert miljøavtrykk, som er klar til å lystre på din minste kommando.

OMOTENASHI
Omotenashi er mer enn bare det japanske ordet for gjestfrihet. Omotenashi er følelsen som er selve kjennetegnet på den japanske kulturen. Omotenashi er for oss en stadig påminnelse om å forutse våre kunders behov og alltid levere noe mer enn hva som er forventet. Helt enkelt å vise en betingelsesløs respekt og omsorg for kunden. På et nivå som matcher den så mange ganger prisvinnende bil­kvaliteten. Respekt og omsorg for alle kunder, uansett hvor lenge vi har kjent hverandre. Dette er essensen av omotenashi. Og dermed også essensen av Lexus, sier Customer Care Manager Tom Gullkrona Skoglund.

Lexus

INNEBÆRER BETINGELSES­LØS OMTANKE – I ALLE LEDD
Lexus strever etter perfeksjon allerede på fabrikkgulvet. Hvert steg overvåkes av våre “Takum­ier”. En Takumi vil si å være den aller beste og mest erfarne håndverker. De lytter på motoren gjennom stetoskop for å avsløre den minste lille ulyd. De inspiserer lakken under flere ulike fargede belysninger, for  virkelig å kunne være trygge på at lakken er helt perfekt. En Lexus gjennomgår som regel over 3000 ulike kontroller innen den ruller ut fra fabrikken.

Men omtanken slutter ikke der. I hvert møte med våre kunder prøver vi å overgå alle forventninger. Enten det er i bilbutikken eller på verkstedet. For omotenashi innebærer nøyaktighet på alle nivåer. Ned til den minste detalj.

OMOTENASHI ER VEIEN – KUNDETILFREDSHET ER RESULTATET
Omotenashi er veien Lexus har valgt å vandre. Men man er aldri bedre enn sin siste prestasjon. Det er derfor Lexus har om­favnet omotenashi som kjernen i sin virksomhet. Fordi den er betingelsesløs og tar hverken hensyn til resultater fra undersøkelser eller tid. Med Omotenashi i bunnen har Lexus Norges mest fornøyde kunder, som bevises gjennom førsteplass i Auto­Index-prisen, for mest fornøyde bil­kunder, hele syv år på rad. – “Men vi gir oss ikke der”, sier General Manager Knut-Erik Jahnsen, og sikter seg inn på å løfte Lexus enda et hakk i fremtiden.