ARIF X FRAM / CAPSULE-KOLLEKSJON

Fyr i ulveklær

Når låtskriver og rapper Arif Salum slipper sin første kleskolleksjon i samarbeid med FRAM, gjør han det ved å hylle rovdyret han selv identifiserer seg med. 

TEKST: LINN ISAKSEN  / FOTO: CHRISTOPHER CASPERSEN, JP VALERY

Våren 2019 lanserer FRAM en capsule-kolleksjon i samarbeid med artisten Arif. Samarbeidet har fått tittelen “Meg og deg mot alle”, der ulven står sentralt som et gjennomgående symbol. Et symbol på det Arif selv omtaler som en “schizofren oppvekst”, i stadig bevegelse. Fra Tveita til Bogerud, Skullerud og Bergen. Via Anker Hostel ved Akerselva, før han og moren endte opp i Bærum. 

Parallellene mellom Nansens virke og Arifs bakgrunn sammenfaller med ulvens mystiskeog tvetydige symbolikk. Fargepaletten strekkerseg fra hvit og lysegrå til turkis og sort. Kaldetoner som gjenspeiler ulvens majestetiske rollesom villmarkens noble konge. Kombinasjonenav grov, sort denim og silkemyke skjorter med ulveprint, understreker dette ytterligere. Kolleksjonenkombinerer utrykk og detaljer på innovativ og dekadent måte, der nytt møter gammelt og fare møter trygghet.

Utforskeren fra gata. En preppy badboy. 

Alene og i flokk.

Meg og deg mot alle.


Fakta

Ulv (Canis lupus)
Et rovdyr som vandrer alene og i flokk, som er både elsketog hatet. Ulvens symbolikk er tvetydig og strekker seg tilbaketil tidlig historie. Den har alltid vært et symbol på styrke– men ulven er også fryktet. 

Ved siden av å være et symbol på frihet og styrke, er også ulven et symbol på den rå og ubarmhjertige naturen som truer. 

Rovdyret betegnes også som et kraftdyr og er et symbol på strid, men anses også som en åndelig veileder.

Arten vurderes i dag som utrydningstruet.

Meg og deg mot alle
er navnet på FRAMS capsule-kolleksjon i samarbeid med Arif. Kolleksjonen har blitt til gjennom en inspirasjonstur til Los Angeles og mange timer på skissebordet. FRAMs sjefsdesigner, Thomas Frodahl, beskriver Arif som “kreativ,uredd og leken”, og beundrer hans evne til å blande trendertil en personlig og tidsriktig stil. 

– Kombinasjonen av luksus og gatemote glir sammen på en uanstrengt og elegant måte. Dette gjenspeiles også i Arifs arbeid som designer, sier Frodahl.

“Meg og deg mot alle” består av syv plagg, og lanseres på Høyer Eger og i utvalgte butikker rundt om i landet 1. april 2019.